• acir.office@gmail.com
  • 0723.272.878

Cati din dvs ati auzit de JOSEPH MOSES JURAN  – supranumit si “ Parintele managementului calitatii”?

“ 20 % din pastaile de mazare produc 80% din recolta !!!”

Vilfred Pareto a remarcat acesta legatura in timp ce studia dezvoltarea productiei  de mazare in propria lui gradina, iar Joseph Moses Juran este cel care a propus  acest principui denumindu-l Principiul Pareto, dupa numele prietenului sau.

Juran este cunoscut drept „Omul care i-a învățat calitate pe japonezi”, cel care si-a adus o contribuție esențială la apariția a ceea ce se numește astăzi „Managementul Calității Totale”

Ceea ce nu stie multa lume, este ca la originea lui – inginerul american , doctor in stiinte juridice, profesor de inginerie industriala, membru al Academiei Romane din strainatate,  Joseph Juran a fost la originea lui Român .

DA . S-a nascut la Braila , a copilarit in Gura Humorului pana la varsta de 8 ani dupa care impreuna cu familia ,a emigrat in SUA. Un om cu o minte sclipitoare, un adevarat geniu , fondatorul instruirii in domeniul calitatii despre care se spune ca a revolutionat economia americana si cea japoneza.

De automobilele Toyota ati auzit ? !

Juran a fost considerat drept unul dintre autorii și inițiatorii „miracolului japonez” și ca recunoaștere a acestor merite, împăratul Japoniei i-a acordat Ordinul Sacrei Comori – cel mai înalt ordin acordat străinilor.

El a observat ca activitatile ,mai ales cele economice,pot fi sistematizate si ca organizarea este mai profitabila decat dezordinea.

A promovat observarea si supravegherea in diferite etape in care se formeaza produsul considerand ca neglijenta pe parcursul fabricatiei diminueaza calitatea.

A considerat resursa umana – parte importanta si influenta in procesul de fabricatie si a creat conceptul de instruire pentru toate categoriile de persoane – pentru a-si indeplini mai bine functiile.

Inovarea pe care a adus-o Juran porneste de la nevoile clientului si resursa umana implicata in procesul creativ.

Multe dintre conceptele propuse de Juran sunt aplicate in Managementul Calitatii in Constructii in Romania.

(mai multe informatii despre subiect poti afla in CHEILE CALITATII IN CONSTRUCTII)

Principiile sale le-a spus si lui Steve Jobs – asa cum o marturiseste chiar el intr-un interviu. Jobs le-a aplicat si … Uite !!!! Cifrele arata ca sfaturile lui Juran au fost utile pentru Marul celor de la Apple. La finele lui 2020 au ajuns la peste 1 miliard de utilizatori ,iar 6 din 10 modele de pe piata sunt ale lor si sunt cele mai bine vandute

M-a impresionat in mod placut sa aflu ca “Parintele calitatii” este la  originea lui Român.

„Ce ar fi fost viața noastră fără inventatori si oameni de geniu, fara descoperiri și invenții?”